FEDERAŢIA GRĂDINIILOR
ZOOLOGICE ȘI ACVARIILOR
DIN ROMÂNIA
GRĂDINI
ZOOLOGICE
ȘI ACVARII ÎN
ROMÂNIA
acasă | contact
Ce facem?
Ultimele noutăți
2017-06-06logo proiect

 

 

 

 

In perioada 6-8 iunie 2017 are loc cea de-a 4-a intalnire a grupului de lucru al proiectului Erasmus+ “European Professional Zookeeper Qualification Framework”.

Se lucreaza la finalizarea draftului Structurii (obiectivul 1 al proiectului). Acesta a fi trimis pentru verificare si comentarii Grupului de

citeste mai mult…

2017-05-25

In perioada 11-17 mai 2017, FGZAR, in calitate de membru asociat al EAZA, a gazduit sedintele TAG-ului de Carnivore mici al EAZA.

In data de 13 mai, grupul de specialisti a avut o sedinta deschisa, la care au participat colegi de la Zoo Ploiesti, Zoo Craiova, C.M.S.N. Constanta, Zoo Bucuresti si Zoo Braila, alaturi de

citeste mai mult…

Contact

Grădina zoologică Turda Aleea Bailor FN Turda, Jud. Cluj
Tel/Fax 0264 311 125 federatiazooro@yahoo.com

Ce facem?

 

Sustinem gradinile zoologice membre, sa atinga standardele europene in domeniul bunastarii animalelor, al educatiei, cercetarii si conservarii.

Pentru aceasta, organizam workshopuri si conferinte pe teme legate de activitatile unei gradini zoologice,  in care specialistii, dar si ingrijitorii din gradinile zoologice sunt instruiti de experti la nivel mondial.

Iata cateva exemple:

In aprilie 2009, au fost invitati la Turda specialistul in nutritie,  Andy Beer, expert EAZA  in nutritia animalelor salbatice si  d-na Ann Katherine Garn,  biolog la Zoo Copenhaga, specialist in proiecte de conservare si organizator al Campaniei Carnivore a EAZA- 2008-2010.

In octombrie 2010, a fost organizat la Sibiu Workshop-ul Design-ul amplasamentelor,  prezentat de d-nul Eric van Vliet, arhitect specializat in gradini zoologice.

In noiembrie 2011, la Timisoara, FGZAR a organizat in parteneriat cu Shape of Enrichment si EAZA Academy, Workshopul Enrichment, prezentat de d-na Valerie Hare, fondator al Shape of Enrichment.

In acelasi an, la initiativa FGZAR s-a constituit South East Europe Shape of Enrichment,  regionala a organizatiei   Shape of Enrichment.         Workshopul a fost prezentat in nr.77 al revistei EAZA.

In ianuarie 2012, a avut loc la Targoviste, Workshopul Siguranta in gradinile zoologice, prezentat de d-nul Douglas Richardson, Collection manager la The Royal Zoological Society of Scotland’s Highland Wildlife Park si specialist EAZA.

In iunie 2012 a fost organizat la Tirgu-Mures Workshopul Activitatea ingrijitorilor de animale in gradinile zoo prezentat de doi dintre membrii in Consiliul  Asociatiei ingrijitorilor de animale salbatice din Marea Britanie.

In octombrie 2014, a avut loc Workshopul Asigurarea bunastarii la ursi, eveniment organizat in parteneriat cu specialistii de la Bear Care Group.

 

 

Copyright © 2017 FGZAR – Federatia Gradinilor Zoo si Acvariilor din Romania - All Rights Reserved