FEDERAŢIA GRĂDINIILOR
ZOOLOGICE ȘI ACVARIILOR
DIN ROMÂNIA
GRĂDINI
ZOOLOGICE
ȘI ACVARII ÎN
ROMÂNIA
acasă | contact
Cine suntem? > Parteneri > EAZA
Ultimele noutăți
2019-06-19

In anul 2018, FGZAR a gazduit Workshopul cu tema “Anestezia”, prezentat de Dr. Endre Sos si Dr. Viktoria Koroknai, medici veterinari la Zoo Budapesta.

In luna august a fost finalizat Proiectul Erasmus + “European Professional Zookeeper Qualification Framework” iniţiat de EAZA, in care FGZAR a fost partener. Proiectul a fost un succes fiind evaluat cu

citeste mai mult…

2019-06-19

In anul 2017, FGZAR a organizat 2 sedinte, in ianuarie si noiembrie, la Zoo Brasov, respectiv la Zoo Sibiu si a gazduit, in luna mai, sedinta membrilor Taxonomy Advisory Group (TAG) pentru Carnivore mici al EAZA, eveniment la care au participat reprezentanti ai: Smithsonian Institute USA, IUCN, EAZA Executive office, ICAS Brasov, Muzeul de Stiintele

citeste mai mult…

Contact

Grădina zoologică Turda Aleea Bailor FN Turda, Jud. Cluj
Tel/Fax 0264 311 125 federatiazooro@yahoo.com

EAZA

EAZA - "Asociatia Europeana a Gradinilor zoologice si acvariilor"EAZA este acronimiul pentru Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor, care în prezent are afiliaţi 345 de membri din 41 de ţări. EAZA a fost înfiinţată în 1992 având ca misiune cooperarea între grădinile zoologice şi acvariile din Europa cu scopul de facilita educaţia, cercetarea şi conservarea biodiversităţii.

EAZA se asigura ce membrii săi ating şi menţin cele mai înalte standarde de îngrijire şi reproducere a speciilor pe care le deţin, în acest mod cetăţenii europeni pot învăţa şi pot contribui la protejarea biodiversităţii. Se estimează că aproximativ 140 de milioane de oameni vizitează anual gradiniile zoologice şi acvariile membre EAZA, adică unul din 5 cetăţeni europeni.

“Misiunea EAZA este de a facilita cooperarea între gradinile zoologice şi acvariile europene cu scopul de a promova cele mai înalte standarde de îngrijire a animalelor şi prezentarea lor pentru educare a publicului, contribuind la cercetarea ştiinţifică şi la conservarea biodiversităţii la nivel mondial. Aceste obiective se pot realiza prin încurajarea şi coordonarea eforturilor comunităţii în domeniul educaţiei, conservării şi cercetării ştiinţifice prin intermediul organizaţiilor din domeniu şi a legislaţiei europene.” (Strategia EAZA 2009-2012)

Copyright © 2020 FGZAR – Federatia Gradinilor Zoo si Acvariilor din Romania - All Rights Reserved