FEDERAŢIA GRĂDINIILOR
ZOOLOGICE ȘI ACVARIILOR
DIN ROMÂNIA
GRĂDINI
ZOOLOGICE
ȘI ACVARII ÎN
ROMÂNIA
acasă | contact
Cine suntem? > Scurt istoric al Federatiei
Ultimele noutăți
2019-06-19

In anul 2018, FGZAR a gazduit Workshopul cu tema “Anestezia”, prezentat de Dr. Endre Sos si Dr. Viktoria Koroknai, medici veterinari la Zoo Budapesta.

In luna august a fost finalizat Proiectul Erasmus + “European Professional Zookeeper Qualification Framework” iniţiat de EAZA, in care FGZAR a fost partener. Proiectul a fost un succes fiind evaluat cu

citeste mai mult…

2019-06-19

In anul 2017, FGZAR a organizat 2 sedinte, in ianuarie si noiembrie, la Zoo Brasov, respectiv la Zoo Sibiu si a gazduit, in luna mai, sedinta membrilor Taxonomy Advisory Group (TAG) pentru Carnivore mici al EAZA, eveniment la care au participat reprezentanti ai: Smithsonian Institute USA, IUCN, EAZA Executive office, ICAS Brasov, Muzeul de Stiintele

citeste mai mult…

Contact

Grădina zoologică Turda Aleea Bailor FN Turda, Jud. Cluj
Tel/Fax 0264 311 125 federatiazooro@yahoo.com

Scurt istoric al Federatiei

Înființată în 1997, Federația Grădinilor Zoologice și Acvariilor din România a fost reorganizată în 2007. Obiectivul pricipal al organizației a fost încă de la început reprezentarea intereselor tuturor grădinilor zoo din România în parteneriatele interne și internaționale, dar și facilitatea armonizării situației grădinilor zoo și acvariilor din România cu standardele europene din domeniu.

EAZA (European Association of Zoos and Aquaria, Federația Europeana a Grădinilor Zoo și Acvariilor).

În 2009 a devenit membru temporar EAZA, iar din 2012 este membru asociat EAZA (cea mai înaltă poziție pe care o poate avea o asociație națională în cadrul EAZA).

In 2012, două grădini membre ale FGZAR au aplicat independent la EAZA și au fost admise în pozitia de candidați pentru membru EAZA- Zoo Brasov și Zoo Târgu Mureș.

În prezent, federația are 21 de membri localizați în cele mai mari orașe ale țării.

Sediul FGZAR se află la Zoo Turda, iar președintele acesteia este d-nul Mate Csaba.

Copyright © 2020 FGZAR – Federatia Gradinilor Zoo si Acvariilor din Romania - All Rights Reserved