FEDERAŢIA GRĂDINIILOR
ZOOLOGICE ȘI ACVARIILOR
DIN ROMÂNIA
GRĂDINI
ZOOLOGICE
ȘI ACVARII ÎN
ROMÂNIA
acasă | contact
Noutati si evenimente > Raport activitate FGZAR 2016
Ultimele noutăți
2019-06-19

In anul 2018, FGZAR a gazduit Workshopul cu tema “Anestezia”, prezentat de Dr. Endre Sos si Dr. Viktoria Koroknai, medici veterinari la Zoo Budapesta.

In luna august a fost finalizat Proiectul Erasmus + “European Professional Zookeeper Qualification Framework” iniţiat de EAZA, in care FGZAR a fost partener. Proiectul a fost un succes fiind evaluat cu

citeste mai mult…

2019-06-19

In anul 2017, FGZAR a organizat 2 sedinte, in ianuarie si noiembrie, la Zoo Brasov, respectiv la Zoo Sibiu si a gazduit, in luna mai, sedinta membrilor Taxonomy Advisory Group (TAG) pentru Carnivore mici al EAZA, eveniment la care au participat reprezentanti ai: Smithsonian Institute USA, IUCN, EAZA Executive office, ICAS Brasov, Muzeul de Stiintele

citeste mai mult…

Contact

Grădina zoologică Turda Aleea Bailor FN Turda, Jud. Cluj
Tel/Fax 0264 311 125 federatiazooro@yahoo.com
Noutăți și evenimente

Raport activitate FGZAR 2016

 

In anul 2016 FGZAR a organizat o serie de intalniri si workshopuri, scopul fiind ca in fiecare an, rezolvarea problemelor cu care se confrunta membri nostri si ridicarea standardelor din gradinile zoologice.

Prin schimburi de experienta si prin participarea la traininguri cu specialisti din organizatii de profil incercam sa oferim personalului zoo cunostiintele si experienta de care are nevoie pentru a face fata cerintelor din ce in ce mai complexe ale legislatiei europene in domeniu.

 

18-19 februarie 2016 Sedinta FGZAR de la Zoo Oradea urmata de vizita de lucru la Zoo Sosto si Zoo Debreten in Ungaria

Subiectele abordate in timpul sedintei au cuprins: planul de actiuni al FGZAR in 2016, problema ONG-urilor anti-zoo si implicarea acestora in evaluarea implementarii Directivei Zoo in Uniunea Europeana, Campania de conservare EAZA in  2016, Proiectul Erasmus si altele.

 

27-30 mai 2016 Workshop “Bunastarea animalelor”  oraganizat de EAZA Academy si FGZAR la Zoo Brasov, eveniment la care au participat 28 de persoane din 6 gradini zoo.

 

7-8 iulie 2016 Sedinta FGZAR la Zoo Craiova

 

Invitatii acestui eveniment au fost Dr. Miranda Stevenson, fost presedinte al Asociatiei Gradinilor Zoologice si Acvariilor din Anglia si Irlanda si Dr. Viktória Koroknai, medic veterinar la Zoo Budapesta. Temele abordate au cuprins: importanta federatiilor nationale in contextul politicilor Uniunii Europene, importanta traingului personalului din gradinile zoologice, prevenirea zoonozelor in contextul diversificarii colectiilor de animale din gradinile membre FGZAR, proiectul Erasmus de pregatire profesionala a ingrijitorilor din gradinile zoo–Zoo keeper competency framework si prezentarea proiectului de modernizare a Gradinii Zoologice Craiova.

 

16-17 septembrie 2016 Sedinta FGZAR la Zoo Ploiesti

 

La aceasta sedinta l-am avut invitat pe d-nul Alexandru Bulacu, reprezentant WWF Romania si am discutat despre initierea unei colaborari intre aceasta organizatie si gradini zoo membre ale federatiei in cadrul proiectului “Intoarcerea zimbrului in Romania”.

 

20-24 septembrie 2016 Conferinta anuala EAZAdoi membri ai Consiliului FGZAR au reprezentat federatia la acest eveniment

 

 

22-24 noiembrie 2016 la Zoo Galati Workshop Utilizarea softului ZIMS, soft dedicat gradinilor zoologice

11 persoane din 7 gradini zoologice au luat parte la acest workshop.

 

6-7 decembrie 2016 FGZAR gazda a sedintei echipei din proiectul Erasmus+  Zoo keeper competency framework

Echipa este formata din reprezentanti ai Sparsholt Colege UK, Aeres Group Olanda, Chester Zoo, Zagreb Zoo, Kaunas Zoo si FGZAR.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2020 FGZAR – Federatia Gradinilor Zoo si Acvariilor din Romania - All Rights Reserved